divendres, 2 de març de 2012

CARNAVAL A LA CLASSE DE PICAROLS


Aquest Carnaval ha estat una mica estrany a la classe dels Picarols. Estrany perquè hem tingut la visita, a més de Sa Majestat en Carnestoltes, d'un virus que ha fet estralls a la classe i que ha anat provocant diverses anades i vingudes de companys i companyes: ara amb tos, ara amb febre, ara ja estic bé, ara torno tenir febre... Quin embolic!
     Sort que d'una   manera o altra tothom ha pogut viure'l amb il·lusió!
   
    Aqui teniu un petit recull d'imatges i d'anècdotes del que ha estat el
            CARNAVAL A LA CLASSE DELS PICAROLS.


Tot va començar amb un missatge que us penjavem a la cartellera d'un tal Carnestoltes (rei dels poca-soltes) que ens avisava que estava a punt d'arribar  i que ens hauríem de difressar
 i seguir les seves ordres i que ens convidava a aprendre la dita de: Per Carnaval, tot s'hi val!

Vam decorar la classe per a l'ocasió i també vam col·laborar en la decoració del passadís enganxant gomets en uns papers de cel·lofana per a fer uns carmels gegants.
Dies després ens enviava un nou missatge demanant-nos que el dia que ell vingués havíem d'anar disfressats de primitius. Primitius? Vam haver d'esbrinar què significava i després de buscar informació a l'ordinador de la classe (fotos, dibuixos i pel·lícules) vam acordar que havíem d'anar vestits amb una pell d'animal i que ens podíem guarnir amb un collaret i amb un os al cap. Però com que no ens agradava la idea d'haver de matar 24 animals la Rosa i la Marta van trobar unes bosses de plàstic que imitaven la pell d'un lleopard i que ja ens anaven bé. L'os al cap també vam pensar que millor fer-lo amb cartolina i plastilina.

És així com vam començar a treballar: vam punxar l'os en cartolina i el vam cobrir de plastilina blanca; per fer el collaret vam utilitzar una mena de fang (però que no necessita cuita) cadascú va fer 4 boles de fang blanc i 4 de fang marró i un cop seques (després d'enfilar-les com si fossin un pinxo) le vam enfilar (cadascú fen la combinació que vulgués) en un collaret de fil on la Rosa i la Marta havien lligat una petxina.
La Rosa i la Marta es van cuidar de fer els vestits i així va ser com el divendres de l'Arrivo (també gràcies a la vostra col·laboració amb el color dels vestits, el maquillatge i la colocació de l'os al cap) vam poder anar a buscar en Carnestoltes fent molta patxoca.

Dilluns i dimarts vam tenir la visita del Emisaris d'en Carnestoltes (aquests dies van ser els més crítics en quant a l'efecte del virus ja que hi va haver un moment en què tan sols erem 9 picarols!) que, com alguns vàreu poder constatar ens va fer venir a l'escola de la manera més estrafolària possible: dimarts amb una pinta al cap,  uns guants a les mans i la cara pintada! dimecres amb ulleres de piscina i el banyador per sobre la roba! 

Dimecres en van donar un diploma i una medalla de tan bé com ho havíem fet!

Dijous vam visitar la classe de tercer on estaven fent xató i després del patí ens en van portar un plat i el vam tastar. Així vam fer la nostra xatonada particular amb merenga inclosa de manera que va ser un dijous gras amb merenga fins al nas!

Després d'uns dies sense escola , dimecres al matí, com que savíem que s'acabava el Carnaval i que en Carnestoltes havia de morir vam  parlar una mica del tema de la mort que tant ens costa a vegades als grans però que potser hauríem de poder tractar amb la naturalitat amb què els parlem d'altres aspectes que, com aquest,  formen part de la vida. 
A la tarda vam rebre la notícia de la mort del Rei Carnestoltes amb grans plors i desconsol (però de broma, eh!) i, tot que alguns al principi no sabien com prendre's això de veure plorar les mestres escandalosament, després es van fer un tip de riure i algú fins i tot va saber afegir-se a la broma!
Tot seguit vam anar a veure l'arribada d'en Carnestoltes que sembla ser que ens va fer la darrera broma fent-se passar per un ninot! Vam escoltar el sermó del seu enterrament i vam rebre com a testament una llança primitiva i després vam anar a tirar les sardines que havíem punxat i pintat al matí abans no cremessin el rei. Val a dir que gairebé tots els picarols van estar molt atents i també tranquils durant aquest darrer acte del Carnaval.

S'ha acabat el Carnaval però estem contents perquè ens ho hem passat molt bé, hem après moltes coses noves i a més sabem que  l'any que ve tornarem a fer l'animal!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada